Wij hebben ons onderzoek naar werkgeluk een jaar later herhaalt. Dit was midden in de Corona tijd en daarom extra spannend. Hebben we het afgelopen jaar genoeg gedaan, hebben we ook echt verschil weten te maken? Hoe denken de medewerkers over de stappen die we hebben gezet?

Toen ik aan deze reis begon, hebben we een onderzoek gedaan naar werkgeluk. Op zichzelf was dat al een spannende stap omdat we het hier niet meer over tevredenheid hadden. Medewerkers gaven toen hun werkgeluk bij ons een 6,9. Voor ons een mooi uitgangspunt, maar toch was ik niet tevreden. Dit cijfer kan en moest in mijn ogen omhoog.

Zelfs ik begrijp dat het niet in een keer lukt, maar kleine stapjes zijn soms genoeg om ervoor te zorgen dat je grote stappen kunt gaan zetten. We zijn in het eerste jaar begonnen met 2 punten centraal op te pakken en ook afdelingssessies om zaken op te pakken. Hebben we daarmee alles op kunnen pakken? Zeker niet!

We gingen jaar 2 in en daar kwam opnieuw het onderzoek. Dit keer heb je een nulpunt waarmee het kan worden vergeleken. En wat blijkt? Al dingen die we hebben gedaan hebben effect gehad! Een mooier compliment dan dit kun je niet krijgen. Onze medewerkers gaven hun werkgeluk bij ons een 7,2. Een significante stijging ten opzichte van vorig jaar.

In samenspraak met onze OR hebben we nu afgesproken dat we dit de komende 2 jaar nog herhalen. Hierdoor hebben we straks 4 jaar op rij een onderzoek met onze medewerkers gedaan. Dus dit jaar gaan we weer aan de slag met de punten die de medewerkers hebben aangedragen. Want met een 7,2 ben ik nog steeds niet tevreden! Hoewel ik ook de tijd moet nemen om de successen te vieren die hebben behaald als team en als organisatie.

Hebben jullie inmiddels een onderzoek gedaan onder de medewerkers? Of al herhaald? En wat waren de uitkomsten? Ik ben benieuwd, tot volgende maand!

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?