De boekenreview van maart 2021 is gericht op ontwikkelen en de effectiviteit van trainingen. Het boek heet No More Boring Learning van Jan-Peter Hoogstrate en Jeanne Bakker.

Waar gaat dit boek over?

Dit boek is geschreven door Jan-Peter Hoogstrate en Jeanne Bakker. In dit boek hebben ze het over opleidingskundige kennis en hoe je effectief een training opbouwt. Niet alleen in de zakelijke wereld, maar ook in het onderwijs. Het neemt je mee langs een aantal modellen zodat je de effectiviteit en impact van trainingen kunt verhogen. Of je ze nu inkoopt, zelf geeft of deelneemt, met dit boek kun je meer impact maken.  

Waarom dit boek?

In mijn eigen ontwikkeling heb ik gekozen om meer te willen leren over het trainersvak. Hierdoor ben ik in aanraking gekomen met Jan-Peter en Jeanne. Dit boek is hun levensdoel. We kunnen met elkaar ervoor zorgen dat leren leuk is en dat het tevens meer impact maakt. In dit boek worden handvatten gegeven waardoor je zelf je trainingen kan aanpassen, maar ook als je trainingen inkoopt weet waar je op moet letten. Geloof me, je wordt er beter van. Wat hoe fijn is het, om te kunnen zeggen dat je training impact maakt die ook nog eens in getallen is uit te drukken?

Tot welke inzichten ben ik gekomen / wat heb ik geleerd?

Tijdens mijn opleiding Train de Trainer hebben we een aantal zaken van dit boek behandeld. Het was een feest van herkenning, maar vanuit schaamte. Ik durf eerlijk te bekennen dat ik vroeger een HR persoon was die inderdaad belde met “ Mag ik een cursus timemanagement en hoeveel kost dat dan?” Door dit boek ben ik dieper gaan kijken naar de problemen en koop ik niet meer zomaar een training in. Daarnaast heb ik door de opleiding ook nog eens de impact van mijn eigen trainingen kunnen verhogen.

Wie kan ik het aanraden?

Dit boek is een must-read voor iedereen die zich bezig houdt met ontwikkeling van mensen, of je nu een basisschoolleraar bent, of in een bedrijf werkt. Je kunt hierdoor meer impact maken dan je voorheen hebt gedaan. Vaak nog door simpele dingen. #redmathilde!

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?