De boekentip van HL voor het najaar van 2020 is gericht op gedrag van mensen. Het is Omgaan met Draken van Jeanne Bakker.

Waar gaat dit boek over?

Dit boek is geschreven door Jeanne Bakker. Het is een boek dat gaat over gedragsprofielen. In dit boek worden 4 draken omschreven die iedereen herkend door de vele voorbeelden van het gedrag dat bij de draak hoort. Ook kun je een test doen om te kijken welke draak jezelf bent en welke volgens jou in je omgeving leeft.  

Waarom dit boek?

Het is een boek die gebruik maakt van de kleurenprofielen zoals veel organisaties die gebruiken, maar op een ludieke manier geschreven. Hierdoor is het herkenbaar, toepasbaar en snel door te nemen. Tevens geeft Jeanne tips over hoe om te gaan met de verschillende draken.

Tot welke inzichten ben ik gekomen / wat heb ik geleerd?

Bij het lezen van dit boek heb ik veel lol gehad. Met name door de herkenbare voorbeelden en de manier van schrijven. Het maakte dat ik het snel had gelezen terwijl de meeste kleurenprofielen moeilijk worden omschreven. Omdat het zo praktijkgericht is hebben wij het ook binnen onze organisatie cadeau gedaan aan de leidinggevenden. Hierdoor hebben ze inzichten kunnen opdoen over hun medewerkers en hoe ze deze het beste kunnen benaderen.

Wie kan ik het aanraden?

Ik kan het iedereen aanraden die met mensen werkt. Dus werkelijk iedereen! Het boek zit vol met praktijkvoorbeelden en tips die iedereen kan gebruiken. Of je de draak nu op je werk, op je sportvereniging of zelfs thuis tegenkomt!

Omgaan met Draken – Jeanne Bakker

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?