De eerste boekentip van HL is gericht op Employee Experience. Het is Employee Experience van Heleen Mes en Gea Peper die dit boek vorig jaar hebben uitgebracht.

Waar gaat dit boek over?

Dit boek heb ik gelezen tijdens mijn opleiding naar Employee Experience (EX). Dit boek zorgt er in 8 stappen voor dat je voor je eigen organisatie de EX kunt verwezenlijken. Ze leggen uit wat EX volgens hen is en vervolgens hebben ze het opgedeeld in 8 delen. Je hebt vanuit de medewerker het 3PF model (de eerste 3 delen) en voor de organisatie het HEART model (de laatste 5). Deze beide modellen worden in het boek gedeeld. Ze maken hier gebruik van veel voorbeelden van organisaties die je kunt vormen naar je eigen organisatie. Het boek is met name gericht op het HEART model (het organisatiestuk) aangezien die onderwerpen per hoofdstuk worden behandeld.

Waarom dit boek?

Dit boek is een verrijking in de wereld van EX. Er zijn steeds meer boeken over werkgeluk, maar dit boek combineert werkgeluk vanuit het 3PF model en de toepasbaarheid in je organisatie.

Tot welke inzichten ben ik gekomen / wat heb ik geleerd?

Het is een praktisch boek zonder al te veel onderzoeken en tekst eromheen ondanks dat het daarop wel gebaseerd is. Dit maakt het snel toepasbaar. Vanuit de opleiding maar ook vanuit het boek kun je snel de eerste stappen zetten met EX. Ze hebben veel voorbeelden die je niet kunt kopiëren want jouw organisatie is anders en uniek, maar ze geven wel inspiratie om naar je eigen organisatie te kijken en het juiste te implementeren.

Wie kan ik het aanraden?

Dit boek heeft mij met name meer gebracht in combinatie met de opleiding. Het zijn voor mij de eerste stappen met EX geweest en daarom zeer waardevol. Ik kan het iedereen aanraden die wil kennismaken met EX en de eerste inzichten wilt lezen hierover. Het is praktisch en daardoor ook behapbaar in het lezen. Door de opbouw in het boek met de verschillende hoofdstukken die onderdeel zijn van het model HEART krijg je ook echt grip op het onderwerp en kun je met deze handvatten aan de slag in je eigen organisatie.

Je kunt het boek via deze link bestellen bij Bol.com

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?