Het afgelopen jaar ben ik ook bezig geweest met mijn eigen werkgeluk. Als het een onderwerp is dat je nauw aan het hart gaat, dan is het belangrijk om ook bij jezelf stil te staan. Ben ik happy waar ik zit? Wil ik dit de rest van mijn carriere doen? En zo niet, wat is dan mijn vervolgstap?

Ik krijg enorm veel energie van het ontwikkelen van mensen. Dit kan zijn in een-op-eens maar ook in groepen. De laatste periode hebben we vaak sessie gedaan over het medewerkersonderzoek dat we hebben gehouden in coronatijd. En zoals jullie al hebben kunnen lezen, is het ook gegroeid naar een 7,2. Deze sessies geven ons nieuwe inzichten om weer verder te bouwen en te ontwikkelen zodat we volgend jaar een hoger cijfer halen op werkgeluk.

Mijn eigen werkgeluk is begin dit jaar gestart met een opleiding tot Train de Trainer bij BrainBakery. Waarom, omdat ik graag meer wilde weten en ontdekken over het trainersvak zodat ik nog beter mensen kan ontwikkelen. En ondanks corona heb ik ontzettend veel geleerd. Zo schrok ik de eerste dagen van herkenning over hoe trainingen worden ingekocht. Even bellen voor een dagje timemanagement want dat is toch de vraag vanuit de organisatie, zonder het probleem verder te onderzoeken. Ik dacht beschamend, oh, dat heb ik ook gedaan. Ik nam mij meteen voor om voortaan dat niet meer te doen en via het 8-veldenmodel het probleem boven tafel te krijgen. En om niet meer genoegen te nemen met de acht, maar de ontwikkelingen ook echt te meten op resultaat volgens de evaluatieniveaus van Kirkpatrick.  (zie hieronder het plaatje met beide modellen)

En dat was al een hele opgave. Hoe snel je niet weer in je eigen patroon zit? Hoe scherp je moet blijven om dit continu te blijven doen? Hoe fijn het was om deze dagen met elkaar door te brengen en ook te horen dat je niet de enige bent die hier tegenaan loopt. Hoe lekker is het dat je nu een groep medestanders om je heen hebt die je altijd een hulpvraag kan stellen! Klik hier voor de opleiding in 2021, er zijn nog plekken vrij!

Door de opleiding heb ik ook de medewerkerssessies omtrent ons onderzoek anders ingeschoten. Hierbij gebruik gemaakt van alles dat ik al had geleerd in de tussentijd. Om de zeven minuten interactie, een oefening los van het scherm, gebruik maken van Zoom ipv Teams zodat er breakouts mogelijk zijn. Heerlijk om te doen, en ook van de medewerkers teruggehoord dat de twee uur samen voorbij vlogen. Nu nog wachten op het resultaat van de sessies, want daar gingen we uiteraard voor!

Hoe ervaren jullie het meer en meer online werken? Hebben jullie tips en trics die jullie toepassen binnen de organisatie om de meetings levend te houden? Ik ben benieuwd!

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?