De boekenreview van april 2021 is gericht op leidinggeven aan jezelf als je werkt onder een volgens jou niet zo fijne leidinggevende. Het boek heet Zo geef je leiding als je baas het niet doet van John C. Maxwell.

Waar gaat dit boek over?

De titel van het boek doet suggereren dat het over leidinggeven gaat, en dat doet het ook. John C. Maxwell heeft meerdere leiderschapsboeken geschreven voordat hij aan deze begon. Deze gaat over leiding geven aan jezelf en daardoor aan anderen. Als je namelijk jezelf onder controle hebt, dan kan je pas invloed hebben en krijgen op anderen. Het boek geeft hiervoor meerdere tips.

Waarom dit boek?

Het boek geeft je handvaten als je niet lekker in je job zit en werkt onder een slechte baas. Hiervoor kun je volgens de auteur zelf actie in ondernemen. Door zijn tips te volgen, vergroot je je eigen werkgeluk maar krijg je ook meer grip op de situatie. Ook al werk je voor een slechte baas! Het geeft praktische lijstjes waar je morgen in de praktijk mee aan de slag kan. 

Tot welke inzichten ben ik gekomen / wat heb ik geleerd?

Het belangrijkste voor mij is geweest dat er zoveel manieren zijn om ook je baas te beïnvloeden. Ik hou niet van het woord baas, maar hij noemt het nu eenmaal zo in het boek. We vergeten vaak dat we zelf ook zoveel kunnen doen om het al beter te maken. Ik heb een aantal van zijn stappen een dag later in de praktijk gebracht of in momenten aan zijn adviezen gedacht en een andere tactiek gekozen. 

Wie kan ik het aanraden?

Het klinkt stom, maar eigenlijk aan iedereen. Het is goed om te beseffen dat je zelf in de positie staat om je situatie beter te maken! Of je nu voor een slechte baas werkt of niet!

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?