De boekentip van mei 2021 is gericht op overtuigen. Eerder schreef ik hierover een blog, maar Pacelle van Goethem heeft er een boek over geschreven. Het boek heet: Macht aan de aardige mens van Pacelle van Goethem. Het boek is een onderdeel van een groter boek (IJs verkopen aan eskimo’s).

Waar gaat dit boek over? 

Dit boek gaat over de welke stijlen van overtuigen er zijn. Daarna geeft het boek inzichten bij elke stijl hoe je deze kunt inzetten en hoe je de diverse stijlen ook kunt combineren. Met andere woorden, het leert je hoe je een stijl kunt aannemen waarmee je beter kunt overtuigen. We hebben het vaak over charisma, maar het is echt te leren. .

Waarom dit boek?

Dit boek gaat langs de drie stijlen van overtuigen. Overtuigen vanuit Autoriteit, Vriend of Voorbeeld. Het gaat over hoe je deze inzet en wanneer. Het geeft je tips over hoe je de stijl kan benutten in je voordeel, maar het leert je ook wat de valkuilen zijn. Als je deze beter kan herkennen, dan sta je zelf ook meer open voor de momenten dat anderen jou kunnen overtuigen.

Tot welke inzichten ben ik gekomen / wat heb ik ervan geleerd?

Ik vond het waardevol om de tips te lezen, sommige zijn voor de hand liggend, maar ik heb hierdoor wel zelf andere tactieken kunnen toepassen. Door het model van overtuigen dat ze in het begin van het boek toelicht, kun je ook zien wanneer je welke stijl kunt inzetten en daarbij ook wanneer het zin of geen zin heeft.

Wie kan ik het aanraden?

Het is een boek dat iedereen goed kan lezen, omdat iedereen tips kan gebruiken. Ik vind de naam pakkend gekozen omdat door de tips vanuit dit boek toe te passen, wellicht veel mensen met goede ideeën opeens wel worden gehoord i.p.v. de mensen die het hardste roepen.

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?